Partnerstva na međunarodnim projektima unapređenja zapošljivosti i rodne ravnopravnosti mladih

Objavi Ružica Rakinić

Somborski edukativni centar je u proteklih mesec dana sklopio ugovore o partnerstvu na dva međunarodna projekta u okviru Erasmus plus programa.

4

Najpre je u periodu od 26-28. januara u Sofiji (Bugarska) održan prvi sastanak u okviru projekta „Gender out of the Box“ čiji je nosilac organizacija Women Towards Integration” iz Tirane (Albanija) uz partnerske organizacije iz Bugarske, Italije, Španije, Grčke,Rumunije, Kosova, Severne Makedonije i Srbije (SEC). Projekat se bavi osnaživanjem mladih i omladinskih radnika za pitanja koja se tiču rodne ravnopravnosti što će biti realizovano kroz treninge, seminare i radionice u kojima je planirano da učestvuje do 50 mladih iz svake od partnerskih zemalja.

3

Potom je tokom proteklog vikenda, od 22-25. februara u Prištini održan prvi sastanak u okviru projekta Entrepreneurial Mindset through Social Innovation in Youth Work” čiji je nosilac organizacije “THY” iz Prizrena uz partnerske organizacije iz Bugarske, Rumunije, Albanije, Turske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije (SEC). Ovaj projekat se bavi unapređenjem zapošljivosti kod mladih putem socijalnih inovacija u omladinskom radu. U narednih godinu dana će u okviru ovog projekta biti realizovano nekolko događaja (seminari, treninzi, radionice, konferencija…) u kojima će priliku da uzme učešća imati više od 1000 mladih iz partnerskih zemalja.

2

Na oba sastanka, prisusustvovao je Srđan Vlaškalić, izvršni direktor Somborskog edukativnog centra koji je potpisao ugovore sa predstavnicima obe organizacije nosilaca navedenih projekata.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE