Preko SEC-a na omladinsku razmenu o starim metodama gradnje u Mađarskoj

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar Vas poziva da se prijavite za učešće u omladinskoj razmeni u okviru Erasmus+ programa Evropske komisije pod nazivom „Local Values, Global Use“ koja će se realizovati u mestu Szaporca u Mađarskoj od 19. 06. 2016. do 04. 07. 2016.


Organizator razmene je Udruženje “Ekograf” iz Pečuja (Mađarska), uz partnere iz Švedske, Bugarske, Rumunije i Mađarske kao i Somborski edukativni centar koji je partner iz Srbije te će odabrati i na razmenu uputiti 5 mladih najmotivisanijih osoba između 18 i 30 godina. Na razmeni će mladi imati priliku da se upoznaju sa ekološkim, jeftinim, održivim, tradicionalnim metodama gradnje kao što su tehnike izrade cigala i zidova od blata, pravljenje staklenika od starih prozora, izrada vanjske peći koja može biti dostupna lokalnoj zajednici, gradnja ekološkog toaleta, tehnika umetničkog obnavljanja fasade sa gipsom i silikonom itd.

Učesnici će moći da biraju u kojoj od pomenutih radionica žele da učestvuju i imati mogućnost uključivanja u medijski tim za kreiranje video materijala sa razmene. Troškovi smeštaja, hrane i učešća su pokriveni, a troškovi puta koji su u visini do 20 EUR po osobi za povratni put, će biti refundirani po završetku projekta. Prijave se vrše putem popunjavanja online formulara na sajtu SEC-a, a krajnji rok za podnošenje prijava je 10. 05. 2016.

Info pack možete preuzeti OVDE.

Prijave se vrše putem popunjavanja online formulara.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE