SEC tradicionalno obeležio Međunarodni dan dečjih prava (Day of Pray and Action for Children) i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad decom

Objavi Ivana Barać

 U petak, 19. novembra, sa početkom u 18 časova u holu Pedagoškog fakulteta u Somboru, Somborski edukativni centar je u saradnji sa Pedagoškim fakultetom kroz nekoliko aktivnosti obeležio Dan borbe protiv nasilja nad decom Međunarodni dan dečjih prava.

Program je započet obraćanjem Srđana Vlaškalića, izvršnog direktora Somborskog edukativnog centra i obraćanjem prof. dr Bojana Lazića, nakon čega je usledilo proglašenje nagrađenih i pohvaljenih radova dece učesnika našeg likovnog konkursa pod nazivom „Iskorak iz nasilja“.

Posetioci su nakon događaja imali priliku da pogledaju izbor dečjih radova pristiglih na likovni konkurs koji su bili izloženi u holu Pedagoškog fakulteta.

NAGRAĐENI I POHVALJENI:

Kategorija I – IV razred:

1.Tamara Stevandić

2.Marija Zavišić

3.Alisa Munjas

Pohvaljeni:

Milana Ilić, Sofija Devrnja, Andrej Delić, Lana Saulić, Hana Dekić i Ksenija Vukobratović

Kategorija V – VIII razred:

1.Markiza Šević

2.Anđela Marinković

3.Jelena Dragin

Pohvaljeni:

Marija Đurić, Nina Mrđanov, Mia Popović, Milana Simin, Irina Sabljić, Dušan Peruničić i Ana Kolar.

Na Dan borbe protiv dečjeg siromaštva tradicionalno je započeta i akcija volontera SEC-a “Deda Mrazovi pomoćnici” koji započinju prikupljanje školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica. Ova akcija nastaviće se i nakon 20. novembra, Međunarodnog dana dečijih prava kada počinje i prikupljanje slatkiša za decu iz ranjivih grupa. Sav prikupljen školski pribor i slatkiši biće podeljeni deci u vreme novogodišnjih praznika.

Svi zainteresovai građani/ke školski pribor mogu donirati i u narednom periodu, u prostorijama SEC-a, na Staparskom putu 16, u periodu od 9 do 17h svakog radnog dana.

Ovom prilikom zahvaljujemo se i Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor na podršči organizovanju manifestacije. Sve navedene aktivnosti podržava Grad Sombor u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za decu, Arigatou International, kroz mrežu Global Network of Religions for Children i inicijative End Child Poverty i Prayer and Action for Children.

TRANSLATE