„Mlad se promeni, (za) posao pokreni“ promovisan u Apatinu, Somboru, Odžacima i Crvenki

Objavi SEC Sombor

U proteklih nekoliko dana, Somborski omladinski Boom i Somborski edukativni centar, promovisali su zajednički projekat „ Mlade se promeni (za) posao pokreni – osnaživanje mladih Zapadnobačkog okruga za preduzetništvo i aktivno traženje posla“.

Promocije su održane u apatinskoj i odžačkoj gimnaziji, Srednjoj stručnoj školi u Crvenki i u Velikoj sali Skupštine Grada Sombora.

Promocijama je prisustvovalo više od 100 mladih u 4 opštine Zapadnobačkog okruga koji su od članova projektnog tima imali priliku da saznaju o projektnim aktivnostima koje slede, na koji način one mogu da doprinesu njihovom ličnom, socijalnom i profesionalnom razvoju, kao i o mogućnosti učešća u istim.

12042179_10203666283057359_1932411131_n

Projekat traje do proleća 2016. godine i obuhvata niz događaja I aktivnosti kao što su obuke, konferencije, sajam zapošljavanja, povezivanje s poslodavcima, formiranje karijernog info kutka I sl. koje imaju za cilj da podignu zapošljivost mladih i doprinesu povećanju broja dugoročno zaposlenih mladih u narednih nekoliko meseci.

IMG_2488

PRVA AKTIVNOST:
Prva aktivnost je trodnevna obuka za aktivno traženje posla namenjena je mladima izmedju 17 i 30 godina.
U okviru obuke, mladi će imati priliku da steknu znanja i veštine u vezi komunikacije u poslovnom kontekstu, kontakta sa poslodavcima, kreiranja biografije i motivacionog pisma, izradom ličnog akcionog plana i sl.
Mesto i datum realizacije: 3-5.10.2015. u Somboru.
Projekat finansira Ministarstvo omladine I sporta Republike Srbije.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:

Prilog u vestima RTV Sreće o prezentaciji projekta „Mlad se promeni, (za) posao pokreni!“.

Posted by Somborski Edukativni Centar on Tuesday, September 29, 2015

RT Vojvodine
025 Info
Radio Dunav
NaseMesto.rs
Radio Apatin
Soinfo.org

Kategorije: Vesti

TRANSLATE