SEC i TEMPUS fondacija predstavili mladima u Somboru mogućnosti u okviru Erasmus+ programa

Objavi SEC Sombor

Fondacija Tempus, Somborski edukativni centar i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki” Sombor, priredili su danas (u ponedeljak 24.04.2017.) prezentaciju pod nazivom: „Mogućnosti za studiranje i volontiranje u Evropi kroz Erazumus+ program” koja je održana na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” Sombor.

Prezentaciji je prisustvovalo više od 50 mladih, koji su od Gorana Bogunovića iz Fondacije Tempus, zadužene za sprovođenje Erazmus+ programa u Republici Srbiji, imali priliku da saznaju kako dobiti stipendiju za odlazak na studentske razmene i kompletne master studije na evropskim univerzitetima, kako volontirati u Evropi u okviru Evropskog volonterskog servisa ili učestvovati u međunarodnoj omladinskoj razmeni ili obuci za omladinske radnike u okviru Erazmus+ programa – programa Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja, mladih i sporta.

10

Tokom prezentacije Srđan Vlaškalić je predstavio dosadašnje iskustvo Somborskog edukativnog centra u realizaciji Evropskog volonterskog servisa – EVS, međunarodnih omladinskih razmena i obuka za omladinske radnike.

13

Nakon toga putem video konferencije prisutnima se obratila i Milica Barać, volonterka SEC-a koja se trenutno nalazi u Poljskoj, u gradu Lođ, gde je učesnica višemesečnog projekta u okviru Evropskog volonterskog servisa. Ona je podelila svoje utiske i iskustvo trenutnog učešća u ovom programu te ohrabrila mlade da u što većoj meri koriste ove mogućnosti za svoj društveni i profesionalni razvoj.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE