Realizovane radionice za decu u okviru projekta “Ekonet – korak dalje”

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar u okviru projekta “Ekonet – korak dalje” realizovao je edukativnu radionice u Predškolskoj ustanovi Vera Gucunja, a na temu pravilnog razvrstavanja otpada.

Radionice su realizovane na temu pravilnog razvrstavanja otpada, a u toku samoh radionica deca su pre svega naučila osnovne informacije o reciklaži, kao i načinima razvrstavanja otpada na pravilan način. Kroz razgovor i interaktivni igrice, deca su imala priliku da razvrstaju otpad sa kojim se svakodnevno susreću i na taj način su stekli osnovna znanja i veštine na ovu temu.

Pored navedenog deca su imala priliku da sa voditeljkama radionica razgovaraju o tome kako otpad i njegovo pravilno ili nepravilno razvrstavanje utiče na našu planetu i kvalitet našeg života.


Projekat EkoNet realizuje udruženje Forca iz Požege, u partnerstvu sa još 3 članice mreže Timočki omladinski centar, Edukativni Centar Kruševac i #TOC


Ove aktivnosti deo su programa Eko-sistem: Podrška reformama u zaštiti životne sredine koji realizuju Mladi istrazivaci Srbije

Kategorije: Vesti

TRANSLATE