Позив на завршну конференцију у склопу пројекта „Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци”

Objavi SEC Sombor

Сомборски едукативни центар уз подршку делегације Европске уније у Србији организује завршну конференцију у склопу пројекта „Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци”. Конференција ће се одржати 29. септембра 2023. године са почетком у 11 часова у просторијама Кластера у Сомбору, Благојевићева 1.

У оквиру конференције учесницима ће се представити активности, као и постигнути резултати у оквиру пројекта који укључују нацрте локалних акционих планова за децу са подручја општина Темерин и Врбас. Осим тога, представиће се анализа до сада остварених циљева Локалног акционог плана за децу Града Сомбора.

Учесници ће имати прилику да дискутују са представницима релевантних министарстава на теме у области системске бриге о деци.

За учешће на конференцији могу се пријавити представници јединица локалних самоуправа, представници институција и организација цивилног друштва, стручњаци (педагози, психолози, васпитачи, учитељи, наставници, здравствени радници, омладински радници, социјални радници, социолози и сл.) које се баве унапређењем положаја деце (здравствене установе, образовно-васпитне установе, установе социјалне заштите, и сл.) са подручја Бачке.

Уколико сте заинтересовани да чујете примере добре праксе и размотрите могућност унапређења системске бриге о деци у вашим локалним заједницама, придружите нам се 29. септембра.

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ? 

Регистрација је обавезна, и врши се путем ОВОГ ЛИНКАБрој места је ограничен, а пријаве су отворене до 28септембра до 16 часова.

За учеснике конференције са пребивалиштем ван Сомбора обезбеђени су путни трошкови. Уколико имате било какве недоумице у вези са конференцијом, будите слободни да нас контактирате.

АГЕНДА КОНФЕРЕНЦИЈЕ:

Активности се реализују у склопу пројекта „Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци” који реализује Сомборски едукативни центар у партнерству са Центром за педагошке иницијативе. Пројекат је финансиран кроз пројекат „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти” којим координира Београдска отворена школа у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије, Републичким секретаријатом за јавне политике Владе Републике Србије, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Олоф Палме Центром као и у сарадњи са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Србији.

Kategorije: Vesti

1 komentar

Renata Kuruc · 28. septembra 2023. u 14:58

Planiram da prisustvujem zavrsnoj konferenciji ovog projekta. Pozdrav!

Zatvoreno za komentare.

TRANSLATE