Позив на конференцију „Јавне политике у области унапређења положаја деце”

Objavi SEC Sombor

Сомборски едукативни центар уз подршку делегације Европске уније у Србији организује конференцију под називом „Јавне политике у области унапређења положаја децеКонференција ће се одржати 15. новембра 2022. године са почетком у 12 часова у сали Дома ученика средњих школа Сомбор.

У оквиру конференције учесницима ће се представити активности пројекта  „Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци”. На догађају ће бити представљен Локални акциони план за децу Града Сомбора као пример добре праксе сарадње ОЦД, грађана и локалне самоуправе приликом креирања стратешког документа од значаја за унапређење положаја деце у локалној заједници.

Након конференције Сомборски едукативни центар ће међу заинтересованим локалним заједницама одабрати две којима ће пружити финансијску и стручну подршку приликом креирања и/или ревизије Локалног акционог плана за децу.

Предвиђено је да конференцији присуствују учесници из 10 локалних самоуправа са територије Бачке. Из сваке локалне заједнице као представници на конференцији присуствоваће минимум једна особа испред ОЦД које се баве унапређењем положаја деце и минимум једна релевантна особа испред локалне самоуправе, како би се на овај начин додатно подстакао и афирмисао дијалог локалних власти и ОЦД.

За учешће на конференцији могу се пријавити и стручњаци (педагози, психолози, васпитачи, учитељи, наставници, здравствени радници, омладински радници, социјални радници, социолози и сл.), које се баве унапређењем положаја деце (здравствене установе, образовно-васпитне установе, установе социјалне заштите, и сл.) са подручја Бачке.

У току трајања конференције свака локална заједница имаће прилику да са присутнима подели информације у вези са тренутним стањем и приликама у области креирања, имплементације и евалуације Локалног акционог плана за децу, као и евентуалног постојања и рада Савета за децу.

Уколико сте заинтересовани да чујете примере добре праксе и размотрите могућност унапређења системске бриге о деци у вашим локалним заједницама, придружите нам се 15. новембра.

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ? 

Регистрација је обавезна, и врши се путем линкаБрој места је ограничен, а пријаве су отворене до 14. новембра до 12 часова.

За учеснике конференције са пребивалиштем ван Сомбора обезбеђени су путни трошкови. Уколико имате било какве недоумице у вези са конференцијом, будите слободни да нас контактирате.

Активности се реализују у склопу пројекта „Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци” који реализује Сомборски едукативни центар у партнерству са Центром за педагошке иницијативе. Пројекат је финансиран кроз пројекат „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти” којим координира Београдска отворена школа у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије, Републичким секретаријатом за јавне политике Владе Републике Србије, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Олоф Палме Центром као и у сарадњи са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Србији.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE