Одржани састанци радних група за израду ЛАП-а за децу у Темерину и Врбасу

Objavi SEC Sombor

Након потписивања меморандума о сарадњи између општина, организација цивилног друштва и Сомборског едукативног центра, током марта месеца одржани су састанци радних група за израду нацрта Локалног акционог плана за децу у Врбасу и Темерину. Састанцима су поред чланица и чланова радних група, присуствовали и представници СЕЦ-а.

У наредним месецима радне групе ће уз подршку наше организације креирати предлоге Локалних акционих планова за децу који ће бити упућени Скупштинама ових општина на усвајање.

Активности се реализују у склопу пројекта „Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци” који реализује Сомборски едукативни центар у партнерству са Центром за педагошке иницијативе. Пројекат је финансиран кроз пројекат „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти” којим координира Београдска отворена школа у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије, Републичким секретаријатом за јавне политике Владе Републике Србије, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Олоф Палме Центром као и у сарадњи са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Србији.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE