Deda Mrazovi pomoćnici 6. godinu za redom obradovali grupu dece

Objavi Ivana Barać

I proteklog novembra mladi aktivisti/kinje Somborskog edukativnog centra pokrenuli su akciju prikupljanja slatkiša i školskog pribora počevši od Međunarodnog dana dečijih prava, koja je završena krajem decembra.

viber image8

U četvrtak, 27. decembra 2018., “Deda Mrazovi pomoćnici su posetili Dečije odeljenje Opšte bolnice “Dr Radivoje Simonović” u Somboru. Tom prilikom podeljeni su novogodišnji paketići deci koja su praznike provela na odeljenju. Pored dodele paketića organizovano je i druženje sa Deda Mrazom i njegovim pomoćnicima. Deca su pevala novogodišnje pesme, bojala, crtala i imala priliku da se slikaju sa Deda Mrazom.

viber image6

Deda Mrazovi pomoćnici ove godine bili su aktivni tokom celog meseca decembra kada su organizovali brojne akcije prikupljanja slatkiša i školskog pribora u centru grada ulažući svu svoju pozitivnu energiju, kreativnost, ideje i dobru volju.

viber image11

Zahvaljujemo se ovom prilikom osoblju Dečijeg odeljenja Opšte bolnice “Dr Radivoje Simonović” na gostoprimstvu, profesorima i studentima Pedagoškog fakulteta, OŠ “Bratstvo jedinstvo” kao i svim građanimam i građankama Sombora koji su svojim donacijama omogućili da Deda Mrazovi pomoćnici i ove godine usreće decu pred novogodišnje praznike.

viber image10

Ideja „Deda Mrazovih pomoćnika“ nastala je krajem 2013. godine i od tada se tradicionalno realizuje već 5 godina u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Cilj je obradovati decu iz ranjivih grupa paketićima sačinjenim od slatkiša i školskog pribora prikupljenim kroz humanitarne akcije od strane mladih aktivista/kinja SEC-a.

viber image1

Ovogodišnja akcija podržana je i kroz projekat “Deda Mrazovi pomoćnici” u okviru programa Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kao i od strane Arigatou International

Kategorije: Vesti

TRANSLATE