“Poklanjajmo i kad nisu praznici”

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar i ove godine sprovodi tradicionalnu humanitarnu akciju „Deda Mrazovi pomoćnici“ u sklopu koje se do sada prikupljao sadržaj u svrhu pravljenja novogodišnjih paketića za ranjive grupe.

Ove godine aktivisti naše organizacije odlučili su da najmlađe sugrađane još jednom obraduju i to pod motom “Poklanjajmo i kada nisu praznici”. Imajući u vidu činjenicu da je Sombor interkulturalna sredina u kojoj skladno žive građani različitih veroispovesti i etniciteta, akciju ćemo sprovesti u saradnji sa dve najveće organizacije verskih zajednica u našem gradu; Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Sombor i Кatoličkom Crkvom Presvetog Trojstva u Somboru.

Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže kako bismo ponovo obradovali decu koja pripradaju ranjivim grupama. Vaše donacije u vidu sadržaja za paketiće (školski pribor i slatkiši) možete doneti u prostorije Somborskog edukativnog centra (Staparski put 16), svakog radnog dana od 9 do 17h, do 15. marta.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 064 330 45 82.

Ideja „Deda Mrazovih pomoćnika“ nastala je krajem 2013. godine i od tada se tradicionalno realizuje već 9 godina. Cilj je obradovati decu iz ranjivih grupa paketićima sačinjenim od slatkiša i školskog pribora prikupljenim od građana kroz humanitarne akcije organizovane od strane mladih aktivista Somborskog edukativnog centra.

Navedene aktivnosti podržava Arigatou International u okviru inicijative Children’s Solutions Lab.

TRANSLATE