Radionica za odrasle – Inkluzija, pozitivno roditeljstvo i zaštita dece od nasilja

Objavi SEC Sombor

U ponedeljak, 30.11.2015. godine u prostorijama Somborskog edukativnog centra održana je radionica za roditelje dece korisnika programa SEC-a, religijske lidere/kinje, veroučitelje/ice, sadašnje i buduće prosvetne radnike i volontere.

12325036_10153303654573927_1330107417_n

Cilj radionice pod nazivom “ Inkluzija, pozitivno roditeljstvo i zaštita dece od nasilja“ bio je da senzibiliše sve učeniske/ce za navedenu problematiku, umrežavanje i povezivanje aktera kako bi se kreiralo bolje orkuženja za decu u lokalnoj zajednici i ispitivanje potreba roditelja u smislu vrste budućih programa podrške. Radionici kojoj je je prisustvovalo 20 odraslih vodili su Srđan Stojanović, andragog i Ivana Kulić socijalna radnica.

U narednom periodu SEC ce razvijati programe podrške roditeljstvu u lokalnoj zajednici, a svi prisutni su izrazili želju za nastavkom saradnje i spremnosti da učestvuju u budućim programima.

Radionica je realizovana u sklopu niza aktivnosti oko obeležavanja Dana dečjih prava u saradnji sa inicijativama – Pray and Action for Children i Global Network of Religion for Children uz podršku Arigatou International

Kategorije: Vesti

TRANSLATE