PODELJENI PAKETIĆI RANJIVIM GRUPAMA DECE U SARADNJI SA SEOSKIM MESNIM ZAJEDNICAMA

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar i ove godine uspešno je sproveo tradicionalnu humanitarnu akciju u sklopu koje su prikupljani školski pribor, igračke i slatkiši u svrhu pravljenja paketića za ranjive grupe dece. Ove godine paketići su podeljeni u saradnji sa svim seoskim mesnim zajednicama koje su doprinele u odabiru i uspostavljanju kontakata sa decom u stanju najveće socijalne potrebe iz njihovih sredina, kako bi svaki paketić bio pripremljen i prilagođen uzrastu i interesovanjima deteta.

Paketići su podeljeni u sledećim seoskim mesnim zajednicama:

 1. MZ „Aleksa Šantić“
 2. MZ „Bački Breg“
 3. MZ „Bački Monoštor“
 4. MZ „Bezdan“
 5. MZ „Čonoplja“
 6. MZ „Doroslovo“
 7. MZ „Gakovo“
 8. MZ „Кolut“
 9. MZ „Кljajićevo“
 10. MZ „Rastina“
 11. MZ „Riđica“
 12. MZ „Stanišić“
 13. MZ „Stapar“
 14. MZ „Svetozar Miletić“
 15. MZ „Telečka“

U toku proteklih nekoliko meseci prikupljani su sadržaji, a nakon pakovanja i pripremanja podeljeno je preko 200 paketića za decu, što je ujedno najveći broj koji je do sada u okviru podeljen od početka ove tradicionalne aktivnosti SEC-a. Podela paketića upriličena je u saradnji sa svakom od mesnih zajednica, te se ovom prilikom zahvaljujemo svim predstavnicima mesnih zajednica na spremnosti za saradnju i podršci u nameri da i ove godine obradujemo decu!

Ovom prilikom zahvalili bismo se na saradnji prodavnici zdrave hrane „Bio Zrnce “ i Studentskom domu „Dr Zoran Đinđić“ u Somboru. SEC veliku zahvalnost upućuje svim građanima Sombora na donaciji sadržaja za paketiće, a zahvaljujući inicijativi naših članova, Vuković Nenada i Marine, značajan deo sadržaja je tokom akcije prikupljen i pristigao iz Nemačke. Kao i prethodnih godina, SEC je značajan deo sadržaja za paketiće obezbedio zahvaljujući podršci inicijativa u okviru Arigatou International iz Japana. 

Akcija prikupljanja sadržaja i podele paketića za ranjive grupe dece realizuje se od 2013. godine. U vreme novogodišnjih i božićnih praznika odvija se pod motom „Deda Mrazovi pomoćnici“, a s obzirom da se poslednjih godina realizuje i u narednim mesecima, nastavlja da se odvija pod motom „Darujmo i kad nisu praznici“. Cilj je da se obraduju deca iz ranjivih grupa paketićima sačinjenim od slatkiša i školskog pribora prikupljenim kroz humanitarne akcije inicirane od strane mladih aktivista/kinja SEC-a.

Rad SEC-a je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE