Predstavnici/ce SEC-a na Međunarodnom okupljanju mladih u Nemačkoj!

Objavi Milica Lugumerski

U periodu od 1. do 9. jula 6 predstavnika/ca Somborskog edukativnog centra (Ines Matin, Nemanja Ristić, Svetlana Surop, Nikola Buzadžija, Dušan Vorkapić i Ivana Barać) prisustvovalo je Međunarodnom sastanku mladih (International Youth Meeting) koji se realizuje već nekoliko godina za redom, a organizuje ga nemačka biskupija Bistum Hildesheim.

IMG_5638

 
Učesnici/e su boravili u mestu Holle, u kompleksu za mlade pod nazivom “Haus Wohldenberg”. U toku svog boravka mladi iz Srbije družili su se sa mladima iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Republike Moldavije, Ukrajine, Litvanije, Rumunije, Mađarske i Nemačke.

IMG_6883

U sklopu Međunarodnog sastanka mladih kroz različite zajedničke aktivnosti učesnici/ce su imali priliku da upoznaju kulturu, religiju, tradiciju i običaje drugih zemalja, kao i da kroz međusobno upoznavanje i druženje prevaziđu različite stereotipe i predsrasude.

IMG_5756

 
Somborski edukativni centar već 9 godina pruža priliku mladima da posete različite zemlje Evrope i pritom steknu dragoceno iskustvo uz nova znanja i veštine, ali i nova poznanstva i prijateljstva sa svojim vršnjacima iz različitih krajeva Evrope.

 

 

Kategorije: Vesti

TRANSLATE