Održane radionice o EVS-u i ERASMUS+ programu u Bezdanu i Gakovu

Objavi SEC Sombor

U četvrtak, 16. i petak 17. oktobra u Mesnoj zajednici “Bezdan” i Osnovnoj školi “Laza Kostić” u Gakovu održane su još dve radionice u okviru projekta “Evropski volonter u službi moje lokalne zajednice”.

Projekat se bavi motivisanjem mladih za volontiranje na lokalnom i međunarodnom nivou putem edukacije o osnovim pojmovima o volonterizmu, afirmisanjem primera dobre prakse volontiranja u lokalnoj zajednici i prezentacijom mogućnosti volontiranja u sklopu EVS programa u inostranstvu.

Svakoj radionici je prisustvovalo više od 10 mladih, a vodio ih je trenerski tim SEC-a u sastavu Dragan Nikodijević, Milica Lugumerski, Ena Horvat i Srđan Vlaškalić u saradnji sa Raspa Marcellom i Sbrissa Rachele iz Italije koji su volonterski angažovani u SEC-u do kraja godine u sklopu EVS programa. Do kraja godine, SEC će održati radionice u Staparu, Stanišiću, Čonoplji i Somboru. Ovom prilikom se zahvaljujemo Osnovnoj školi Laza Kostić u Gakovu, Mesnoj zajednici Bezdan i Udruženju “AKT” iz Bezdana na pomoći oko organizacije radionica. Projekat realizujemo u saradnji sa Centrom za društveni razvoj, a uz podršku Grada Sombora u okviru realizacije LAP-a za mlade.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:

Somborske novine

TRANSLATE