SEC realizovao obuku mladih za pisanje projekata – Mladi su zakon

U petak 22. i subotu 23. jula 2016. godine održana je dvodnevna obuka za pisanje i realizaciju projekata u okviru programa “Mladi su zakon – Zapadna Vojvodina“ koji realizuje Somborski edukativni centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Sremske Mitrovice, Novosadskim humanitarnim centrom i Bečejskim udruženjem mladih, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

20 mladih predstavnika udruženja i neformalnih grupa mladih iz Zapadnobačkog, Južnobačkog I Sremskog okruga unapredilo je svoje veštine u pogledu pisanja projekata kroz mahom grupni rad uz facilitaciju Bojane Nešović I Srđana Vlaškalića, trenera i omladinskih radnika SEC-a. Drugog dana, mladi su pred komisijom prezentovali svoje omladinske volonterske ideje sa kojima su konkurisali na program Mladi su zakon.

U narednih nekoliko dana, mladi će svoje ideje transformisati u projekte, a minimum petnaest najbolje ocenjenih biće finansijski podržano iznosima u rasponu od 40 do 100 hiljada dinara.

Svečana dodela ugovora i objava konačnih rezultata predviđena je za drugu nedelju avgusta, a omladinski volonterski projekti mladih u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih, zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, očuvanja kulturne baštine, zdravih i bezbednih stilova života, solidarnosti i humanostiu svojoj lokalnoj sredini će se realizovati do kraja oktobra.

Fotografije sa obuke možete pogledati OVDE.

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Mladi su zakon 2016

Comments are closed.

Translate »