SEC realizovao obuku mladih za pisanje projekata – Mladi su zakon

Objavi SEC Sombor

U petak 22. i subotu 23. jula 2016. godine održana je dvodnevna obuka za pisanje i realizaciju projekata u okviru programa “Mladi su zakon – Zapadna Vojvodina“ koji realizuje Somborski edukativni centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Sremske Mitrovice, Novosadskim humanitarnim centrom i Bečejskim udruženjem mladih, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

20 mladih predstavnika udruženja i neformalnih grupa mladih iz Zapadnobačkog, Južnobačkog I Sremskog okruga unapredilo je svoje veštine u pogledu pisanja projekata kroz mahom grupni rad uz facilitaciju Bojane Nešović I Srđana Vlaškalića, trenera i omladinskih radnika SEC-a. Drugog dana, mladi su pred komisijom prezentovali svoje omladinske volonterske ideje sa kojima su konkurisali na program Mladi su zakon.

U narednih nekoliko dana, mladi će svoje ideje transformisati u projekte, a minimum petnaest najbolje ocenjenih biće finansijski podržano iznosima u rasponu od 40 do 100 hiljada dinara.

Svečana dodela ugovora i objava konačnih rezultata predviđena je za drugu nedelju avgusta, a omladinski volonterski projekti mladih u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih, zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, očuvanja kulturne baštine, zdravih i bezbednih stilova života, solidarnosti i humanostiu svojoj lokalnoj sredini će se realizovati do kraja oktobra.

Fotografije sa obuke možete pogledati OVDE.

TRANSLATE