Poziv omladinskim radnicama/cima iz Vojvodine za učešće na treningu za omladinski rad na ulici

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar u saradnji sa Evropskom omladinskom fondacijom Saveta Evrope upućuje poziv omladinskim radnicama/cima sa teritorije AP Vojvodine za učešće u projektu Outside the Box – Introducing Urban Street Youth Work to Youth Workers of Serbiakoji se realizuje u partnerstvu sa Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada-NAPOR uz finansijsku podršku Evropske Omladinske Fondacije, a u okviru kojeg će tokom jula biti održan trening za omladinske radnice/ke o metodama omladinskog rada na ulici. Učesnice i učesnici, koje/i prođu trening, imaće priliku da u svojim lokalnim zajednicama realizuju aktivnosti na terenu, uz podršku projektnog tima.

logo final

Tokom treninga koji će se održati od 23. do 29. jula u Somboru, učesnice i učesnici će imati priliku da steknu osnovna znanja i steknu nove veštine za omladinski rad na terenu. Pored treninga, svi učesnici koji se prijave obavezuju se da će pripremiti i realizovati praktičnu aktivnost u svojoj lokalnoj zajednici za šta će imati podršku trenerskog tima. Praktični deo će se pripremati nakon treninga, a omladinski radnici/ce će tokom avgusta i septembra realizovati aktivnosti na terenu. Na kraju, učesnici će u toku treninga i praktičnog rada biti u prilici da daju svoj doprinos kreiranju smernica i preporuka za kurikulum omladinskog rada na ulici u Srbiji koji će biti finalizovan na završnom sastanku svih učesnika/ca koji će se održati u oktobru mesecu, a na kom će i učesnici koji su uspešno završili svoje učešće dobiće sertifikat.

Za učesnice i učesnike su obezbeđeni obroci, osveženje i promo materijal, a za učesnice i učesnike van Sombora smeštaj i putni troškovi tokom treninga.

Učesnici koji budu odabrani za učešće na treningu imaće obavezu da pripreme prezentaciju svoje lokalne zajednice, poziciju mladih u istoj, kao i javne površine koje mladi u toj zajednici koriste za organizovanje aktivnosti.

Telefon za dodatne informacije je 025/444 249.

Prijave se vrše putem aplikacionog formulara koji se nalazi OVDE, a koji je potrebno poslati na e-mail secprijave@gmail.com. Rok za prijave je 29. jun, a odgovor u vezi sa prijavom prijavljeni će dobiti do 6. jula.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE