SEC u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije

Objavi SEC Sombor

ZAKLETVA NOVIH OMLADINSKIH RADNIKA NAPOR-a

U utorak 21. aprila u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije u organizaciji Centra za omladinski rad iz Novog Sada i NAPOR asocijacije, održana je konferencija o značaju omladinskog rada, i ulozi organizacija mladih i za mlade u borbi protiv diskriminacije na kojoj su govorili predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i organizacija mladih i za mlade iz Srbije.

Na konferenciji su predstavljeni promo filmovi izradjeni tokom projekta koji će poslužiti organizacijama za omladinski rad u kontekstu borbe protiv diskriminacije. Tom prilikom uručene su potvrde članicama Nacionalne asocijacije praktičara-ki omladinskog rada – NAPOR o uspešnom procesu akreditacije za primenu i unapređenje standarda programa omladinskog rada.

Ispred Somborskog edukativnog centra, potvrdu je primila koordinatorka volontera-ki Bojana Nešović, a na kraju konferencije izvršna direktorka NAPOR-a Jelena Stojanović i savetnica u Ministarstvu omladine i sporta Vesna Vidojević uručile su sertifikate novoj generaciji omladinskih radnika-ca koji su nakon toga svečano položili zakletvu.

Nakon Zorke Milošević, koordinatorke Kancelarije za mlade Grada Sombora i Milice Lugumerski omladinske radnice SEC-a, izvršni direktor SEC-a Srđan Vlaškalić je treći omladinski radnik iz Sombora sertifikovan od strane NAPOR asocijacije.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE