Poziv na trening o programu Erazmus+ u Somboru

Objavi SEC Sombor

Grupa „Hajde da…“, kao kontakt tačka za program „Erazmus+“, u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom organizuje trening o programu Erazmus+ 12. i 13. decembra u Somboru. Trening je namenjen omladinskim organizacijama, kancelarijama za mlade, organizacijama i institucijama koje se bave mladima iz Zapadnobačkog okruga. Učesnici/učesnice treninga trebalo bi da budu osobe koje su u svojim organizacijama odgovorne za razvoj projekata i/ili prikupljanja sredstava. Svaka organizacija ima pravo da prijavi do dva predstavnika.

Program ima za cilj podizanje kapaciteta organizacija kako bi u što većoj meri i na što kvalitetniji način uzeli učešće u programu Erazmuz+, koristili finansijska sredstva i druge mogućnosti omladinske komponente ovog programa EU koji se realizuje u periodu 2014-2020. Na dvodnevnom treningu učesnici će moći da unaprede znanje i razumevanje ciljeva, prioriteta i mogućnosti programa Erazmus+, upoznaju se sa aktivnosti mobilnosti mladih (EVS i omladinske razmene), sa aktivnosti mobilnosti omladinskih radnika (treninzi, seminari, studijske posete…), kao i da se upoznaju sa osnovnim procedurama za apliciranje u okviru komponente Ključna akcija 2. Trening će biti održan na srpskom jeziku, ali je i poželjno poznavanje engleskog jezika. Učešće je besplatno. Program će se oba dana realizovati u periodu od 10 do 18 časova.

Zainteresovane organizacije mladih i za mlade, kancelarije za mlade i druge drzavne institucije koje se bave mladima mogu da prijave svoje predstavnike popunjavanjem prijavnog formulara koji se može pronaći ovde.

Rok za prijavu za tening je 3. decembar.

Trening se realizuju uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SALTO Resurs centra za jugoistočnu Evropu i Erazmus+ programa.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE