U Banji „Junaković“ održane „Igre bez granica“

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar i Kancelarija za mlade opštine Apatin, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a u okviru projekta „Aktiviranje mladih Sombora, Vrbasa i Apatina za kreativno leto 2014“, organizovali su „Igre bez granica“ u Banji „Junaković“.

Učesnici su se međusobno družili i takmičili kroz četiri zanimljive igre i to dve u bazenu i dve izvan bazena. Učešće je uzelo ukupno šest četvoročlanih ekipa sastavljenih od po dva ženska i dva muška takmičara. Za uspešnu realizaciju akcije zaslužni su i volonteri SEC-a, KZM, Udruženja građana „MRAV“ i Omladinskog udruženja volontera opštine Apatin. U ulozi voditelja bio je Srđan Vlaškalić, predsednik SEC-a, a za muziku je bio zadužen Marčelo Raspa iz Italije.

Prvo mesto osvojila je ekipa pod nazivom „Patagonijske patke“, drugo „Pingvini s Madagaskara“, a treće „Vodootporni“. Četvrto mesto pripalo je Udruženju građana „MRAV“, peto ekipi „Srle, Pajče i sirene“, a šestoplasirane su bile „Nindže“. Nagrade su uručili Veselin Mašić, koordinator projekta za apatinsku opštinu i Dragan Nikodijević, koordinator projektnih aktivnosti SEC-a.

Prvoplasirana ekipa stekla je pravo učešća na četvorodnevnim „Susretima mladih Sombora, Vrbasa i Apatina“ od 12. do 15. avgusta. U sklopu manifestacije biće priređen niz kulturno-obrazovnih i zabavnih sadržaja za više od trideset mladih, kao i finale „Igara bez granica“ uz učešće pobednika polufinala iz sva tri mesta, koje će se održati 14. avgusta na somborskom kupalištu „Štrand“. Ostale ekipe, zahvaljujući Banji „Junaković“, dobile su setove ulaznica za otvorene bazene.

V. M.

Fotografije možete pogledati u galeriji na Facebook profilu KZM Apatin, kao i na našoj Facebook stranici.

Mediji:
025 Info
RTV Sreće (Video)
RTV Sreće
UG Mrav

TRANSLATE