Premijerno izvedena predstava “Priče iz Merlinovog zamka”

Objavi Ružica Rakinić

U subotu, 10. juna 2017. godine, na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor premijerno je izvedena dečja predstava Somborskog edukativnog centra. Predstava “Priče iz Merlinovog zamka” nastala je po istoimenom tekstu Sanje Rodić Janković, u režiji Anđelke Vlaškalić i Ružice Rakinić.

_DSC8678

Pred prepunim gledalištem Narodnog pozorišta Sombor, deca osnovnoškolskog uzrasta tumačila su uloge junaka iz različitih bajki, ali i “ozbiljnije uloge” kao što su branioci i tužioci kako bi se presudilo veštici za sva nedela koja je počinila u bajkama. U ovom nesvakidašnjem suđenju uživali su naši najmlađi sugrađani, a ni oni nešto stariji gledaoci nisu mogli sakriti osmehe i pozitivne utiske.

IMG_0410

Dva dana pre somborske premijere predstava je izvedena u Sonti na festivalu “Nedelja pozorišta Sonta 2017” gde je Somborski edukativni centar osvojio nagradu za kolektivni scenski nastup, a Lea Smiljanić koja je tumačila ulogu veštice nagradu za glumačko ostvarenje.

IMG_0474

Imajući u vidu pozitivne reakcije publike očekujemo veliku gledanost i dug vek predstave. Svi zainteresovani koji nisu uspeli da dođu do ulaznica naredno igranje mogu očekivati u septembru.

IMG_0431

Nastanku predstave doprineli su volonteri SEC-a, roditelji dece koja igraju u predstavi, Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” Sombor koja je ustupila na korišćenje prostor za održavanje proba i Arigatou International. Zahvaljujemo se i piceriji “Manoli” koja je glumce počastila picom nakon uspešne premijere.

19095366_1345467248856007_49951396219624969_o

Fotografije sa premijere možete pogledati u albumu na zvaničnoj Facebook stranici Somborskog edukativnog centra.

Prilog RTV Srece o premijeri

Kategorije: Vesti

TRANSLATE