“Mladi Ambasadori Pomirenja – Dođite u Beograd, Upoznajte Region”

Objavi SEC Sombor

U periodu od 07. do 12. 09. 2014. u Beogradu se održala peta po redu međunarodna studijska poseta pod nazivom „Mladi Ambasadori Pomirenja – Dođite u Beograd, Upoznajte Region“.

U studijskoj poseti su učestvovali mladi, 18-30 godina starosti, ukupno njih dvadesetoro, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Makedonije. Cilj ove studijske posete je izgradnja dijaloga i negovanje kulture mira među mladim akademcima koji se na različite načine bave pomirenjem u regionu. Učesnici su imali prilike da ih ugosti ambasador EU u Srbiji, njegova ekselencija Michael Davenport i ambasador Republike Hrvatske u Srbiji, njegova ekselencija Gordan Markotić. Mladi su imali prilike da razgovaraju i sa visokim zvaničnikom za odnose sa Beogradom ispred Kosova, Valdetom Sadikuom i kao i bivšim članom tima za pregovaranje sa Kosovom, Borkom Stefanovićem koji ih je ugostio u Skupštini Republike Srbije.

Studijska poseta je završena svečanom ceremonijom dodele medalja za najbolje ambasadore pomirenja u regionu, 12. 09. 2014. u prisustvu visokog predstavnika britanske ambasade u Beogradu, Dominic-Haydn Braithwaite-om. Ovaj omladinski program organizuje udruženje građana iz Beograda Omladinski Odbor za Obrazovanje. Na studijskoj poseti je učestvovao dugogodišnji član Somborskog Edukativnog Centra, Branislav Trudić.

Mediji:

Soinfo.org
Somborske novine

TRANSLATE