Završen projekat „Budi lik, osiguraj bezbedan klik“

Objavi SEC Sombor

U prostorijama Somborskog edukativnog centra poslednjih dana februara održane su dve radionice sa ciljem upoznavanja mladih sa problemima nasilja na internetu kao i načinima na koje se može osigurati bezbednost ličnih podataka.

U četvrtak 25. februara 2016. godine održana je prva radionica pod nazivom „Cyber nasilje“ na kojoj su učesnici/ce kroz radioničarski rad imali/e priliku da se upoznaju sa osnovama i vrstama internet nasilja, razlikama i sličnostima internet nasiljem od drugih vrsta nasilja kao i internet sajtovima putem kojih se može prijaviti internet nasilje.

Druga radionica pod nazivom „Bezbednost na internetu“ održana je u subotu 27. februara 2016. godine na kojoj su učesnici/e imali/e prilliku da popričaju o rizicima kojima su izloženi korišćenjem interneta, kao i načinima putem kojih se mogu zaštiti od potencijalnih prevara, virusa, zloupotreba itd. U drugom delu radionice pričalo se o online kupovini i savetima kojih bi se trebalo pridržavati prilikom iste.

20160227_111617

U poslepodnevnim časovima 29. februara. održana je javna akcija koja je imala za cilj da građanima/kama Sombora priblži pojam „Cyber nasilje“ putem flajera koji su sadržali osnovne internet nasilja, savete kako se zaštiti, kao i info brojeve na koje se mladi mogu obratiti u slučaju internet nasilja. Takođe, putem ove akcije promovisana je facebook stranice koja će se baviti tom temom.

Facebook stranicu Bezbedan klik možete pronaći na sledećem LINKU. Putem ove stranice bavićemo se informisanjem i podizanjem svesti o opasnostima koje nam prete na internetu, kao i o načinima na koje se možemo zaštiti. Pridružite nam se, i podelite vaša znanja i iskustva koja se tiču bezbednosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lokalnu inicijativu ’’Budi lik, osiguraj bezbedan klik’ sprovodi Somborski edukativni centar uz podršku Krovne organizacije mladih Srbije, a u okviru projekta ’’Podmlađivanje! – Nove ideje mladih za bolji položaj mladih’’, finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE