Internet je KUL, kada sve poštuješ FUL

Objavi SEC Sombor

U Sremskim Karlovcima, od 11. do 14. novembra održana je četvorodnevna obuka „Internet je KUL, kada sve poštuješ FUL“ za učenike/ce iz Prijepolja, Sombora, Novog Sada i Beograda (po petoro mladih iz svakog grada). Somborski edukativni centar na ovoj obuci predstavljala je Slađana Vlatković. Nakon sprovedene obuke učesnici će sprovesti radionice i kampanje u svojim školama i lokalnim zajednicima.

Projekat „Internet je KUL, kada sve poštuješ FUL“ – osnaživanje mladih za prevenciju govora mržnje i bezbedno korišćenje interneta sprovodi „Organizacija kreativnog okupljanja“ iz Beograda u parnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS) i školama i učeničkim domovima iz Prijepolja, Sombora, Novog Sada i Beograda.

Opšti cilj projekta je osnaživanje mladih za pokretanje inicijativa i aktivno učešće u borbi protiv govora mržnje na Internetu i medijsko opismenjavanje i senzibilizacija mladih u svrhu povećanja bezbednosti na internetu kroz vršnjački pristup. Projekat promoviše mlade u lidere svih društvenih procesa i izgradnje kvalitetnije budućnosti internet i lokalne zajednice i to kroz model obrazovanja kroz ljudska prava, alate za promenu i promociju afirmativnih vrednosti u lokalnim i virtuelnim zajednicama i školskom okruženju.

Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i sprovodi se u okviru konkursa za realizaciju ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

TRANSLATE