Realizovane obuke za preduzetništvo i pokretanje sopstvenog biznisa

Objavi Ružica Rakinić

Protekle nedelje realizovana su dva modula obuke za mlade sa teritorije Grada Sombora. Prvi modul obuke pod nazivom “Osnove preduzetništva i porodičnog poslovanja” realizovan je 27. i 28. septembra u prostorijama Somborskog edukativnog centra.

IMG_0964

Tokom ove obuke, mladi su imali priliku da sagledaju prednosti i nedostatke samostalnog obavljanja delatnosti, saznaju nešto više o osobinama uspešnih preduzetnika, razvoju poslovne ideje, analizi tržišta i konkurencije, izradi SWOT  analize, marketing miksu i porodičnom poslovanju. Ovaj modul obuke realizovan je u okviru projekta „PUZLA koja nedostaje – Podrška Uspešnoj Zapošljivosti Lokalnom Akcijom“ koji realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor, Somborelektro doo, Opštim udruženjem preduzetnika Sombor i Udruženjem Roma „Beli Golub“, a koji je odabran za finansiranje na konkursu pod nazivom “Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih” koji je sproveo “Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije” u sklopu programa “Znanjem do posla” koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

IMG_1051 IMG_1041 IMG_1019***

Nakon prvog modula, u Omladinskom klubu Grada Sombora od 28 – 30. septembra realizovana je obuka pod nazivom „Osnaživanje mladih za pokretanje sopstvenog biznisa“. Tokom ove obuke, mladi su unapredili nivo znanja o oblicima preduzeća koja mogu da pokrenu, upoznati sa mogućnostima subvencionisanja i osnaženi za pisanje biznis plana. Drugi modul obuke realizovan je u sklopu projekta “Mlad se promeni za posao pokreni 4.0 – unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“ koji realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, Somborskim omladinskim boom-om i  Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

IMG_1067 IMG_1070 IMG_1290

 

Mediji:

RTV Sreće

 

Kategorije: Vesti

TRANSLATE