SEC učestvovao na petoj Vojvođanskoj olimpijadi starih sportova

Objavi SEC Sombor

Uz slavu, Preobraženje, u Bačkom Gradištu priređena je, ove godine peti put, Vojvođanska olimpijada starih sportova. Učesnike je u ime organizatora Bečejskog udruženja mladih pozdravio Aleksandar Đekić.

Manifestaciju je otvorio Milorad Perišić iz Saveza „Sport za sve Vojvodine“. Na travnatom terenu SRC „Đorđe Tapavica Džoja“ u 17 veština nadmetalo se 85 takmičara petočlanih ekipa iz Bačkog Gradišta, Bečeja, Vrbasa, Kikinde, Sombora, Čuruga, a uključila se i jedna međunarodna ekipa volontera. Oni su demonstrirali bacanje kamena s ramena, vranićanje, guranje točka, dragače, kanyijanje, kozana, krbanje, larpovanje, natezanje mosora, pajvanisanje, pilcike, preskakanje štapa, ringlanje, skok u dalj iz mesta, streličarenje, uakanje i štulanje.

Takmičarski duh pokazali su svi, od najmlađeg takmičara šestogodišnjeg Aleksandra Aleksića do najstarijeg Igora Mandića (39). Apsolutni pobednik bila je ekipa „Paori bez zemlje“ iz Vrbasa sa ukupno 282, iza njih su se plasirale dve ekipe sela domaćina „Bambola“ i „Paori“, sa po par bodova zaostatka.

Čast Sombora na olimpijadi je branila petočlana ekipa aktivista SEC-a koji su zauzeli 11. mesto u ukupnom plasmanu.


Po završetku takmičenja na terenu najstarijeg kluba imena „Vojvodina”, nastavljeno je druženje.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

TRANSLATE