Predstavnice SEC-a učestovale na treningu u Poljskoj

Objavi SEC Sombor

U periodu od 01. do 10. marta predstavnice Somborskog edukativnog centra učestvovale su na treningu “Design the life you love”. Trening se održavao u Poljskoj i okupio je učesnike iz Srbije, Severne Makedonije, Slovačke, Grčke, Španije, Portugala i Poljske.

Ciljevi treninga bili su:

  • Unapređenje znanja učesnika o tome šta je zapravo kreativnost, ko je kreativan i kako osloboditi sopstveni kreativni potencijal
  • Razvijanje veština učesnika za prevazilaženje straha i prihvatanje kreativnosti
  • Podizanje svesti učesnika o značaju kreativnosti za profesionalnu budućnost i zapošljivost

Učesnici treninga su kroz upotrebu različitih metoda i načina učenja usvoje nova znanja i veštine, ali i podele dosadašnje iskustvo i znanja.

Iskustva učesnica treninga:

Lidija Hornjak: Ovaj trening mi se veoma dopao, naročito zbog toga što znanja koja sam tamo stekla mogu primeniti kako u poslovnom aspektu, tako i u privatnom životu. Putem seta aktivnosti, u trajanju od 8 dana, bili smo vođeni kroz Design thinking metodu u radu. Nakon celog procesa obuke, najveći utisak na mene je ostavilo pisanje pisma/mejla budućoj meni, jer je ono zahtevalo osvrt na postavljene ciljeve i potencijalna osećanja kako bih ih pratila nakon njihovog ostvarenja.

Milica Barać: Smatram da je ovaj trening bio veoma koristan za mene. Zainteresovala sam se za Design thinking metod i sigurna sam da ću mu se u budućnosti dodatno posvetiti. Najzanimljiviji deo bile su mi Gardnerova teorija višestruke inteligencije i Bonovih šest šešira za razmišljanje. Verujem da gotovo sve naučene i spomenute metode mogu da primenim kako u privatnom, tako i u profesionalnom razvoju.

Ana Petrović: Trening kurs Design the life you love je jedno nezaboravno iskustvo koje mi je donelo mnogo novih znanja i poznanstava sa ljudima iz drugih zemalja. Ovo je bio prvi trening kurs na kojem sam učestvovala i nadmašio je sva koja očekivanja. Jedna od mojih omiljenih radionica bila je De Bono thinking hats, gde smo kao zadatak imali da rešimo konkretan problem vezan za predškolske ustanove. Primenom ove tehnike, svako rešenje problema možemo posmatrati iz šest različitih perspektiva. Ova tehnika, kao i većina tehnika koje smo radili na ovom trening kursu, veoma je korisna i verujem da ću je primenjivati u budućnosti.

Jelena Brkljač: Obuka u Poljskoj za mene predstavlja jedno od najznačajnijih životnih iskustava upravo iz razloga što je to bilo dvostruko putovanje; i u drugu državu, ali i u naše sopstvene dubine. Teme koje su se obrađivale zahtevaju hrabrost, saosećanje  i spremnost da se posvetimo sebi. Najveći utisak na mene je ostavio koncept empatije i prihvatanja sebe u svim, a posebno lošim situacijama. Sve metode će mi biti izuzetno korisne u daljem radu na sebi i podizanju sopstvene svesti.

Trening je organizovala Fundacja Krok do Przodu iz Poljske.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE