Premijerno izvedena predstava „Mali princ“

Objavi Ružica Rakinić

U sredu, 29. maja 2019. godine dramska sekcija Somborskog edukativnog centra na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor premijerno je izvela predstavu “Mali princ”. Predstava je nastala po istoimenom Egziperijevom romanu, u adaptaciji Anđelke Vlaškalić i Ružice Rakinić koje su i rediteljke predstave.

1

U predstavi su igrali: Božanić Filip, Buzadžić Dunja, Bulović Milica, Brkić Danilo, Višinka Jana, Vlaškalić Aleksa, Zečević Željana, Jurić Dunja, Kandić Milana, Krstevski Lazar, Lovrić Mihajlo, Nikolić David, Nikolić Irina, Nikolić Isidora, Rajkovača Borko, Smiljanić Lea i Škorić Lena.

2

Za dizajn i realizaciju kostima pobrinule su se Olivera Damjanović i Anđelka Vlaškalić a koreografije u predstavi radile su Ivana Kulić i Aleksandra Stričević Stanojević. Scenografiju su osmislile i pripremile Nadica Vujčić i Anđelka Vlaškalić, a dizajn multimedijalnih sadržaja kreativno udruženje Knjigralište (Anđelka Elezović) i Ružica Rakinić. Tehnička podrška: Marigona Kajtazi


                          34

Zahvaljujemo se svim pojedincima koji su doprineli nastanku predstave, Gradskoj biblioteci “Karlo Bijelicki” , Narodnom pozorištu Sombor i Arigatou International (Global Network of Religions for Children) na podršci i ukazanom poverenju.

5

Na osnovu pozitivnih reakcija i velikog interesovanja publike planiramo reprizna izvođenja predstave od septembra.

6

Predstava je nastala u sklopu projekta “School of Good Will-Volunteers in the Service of Children” koji je kroz projekat ARYSE (At-Risk Youth Social Empowerment) finansiran od strane Evropske unije.

 

Fotografije

Kategorije: Vesti

TRANSLATE