Likovni konkurs “Imam pravo da odrastam bezbrižno”

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar raspisuje likovni konkurs za decu osnovnoškolskog uzrasta na temu “Imam pravo da odrastam bezbrižno”.

 

likovni mali tekst

Likovni konkurs se realizuje u sklopu kampanje za usvajanje i unapređenje lokalnih sporazuma za zaštitu dece od nasilja je integralni deo IPA II projekta Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, koji se sprovodi u saradnji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-a, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Cilj ovog konkursa je podizanje svesti o značaju dečjih prava i odrastanju u sigurnom i podsticajnom okruženju. Organizatori konkursa žele da motivišu učenike osnovnih škola da kroz likovne radove iskažu kako za njih izgleda bezbrižno odrastanje. Svojim radovima deca će poslati poruku široj javnosti da je poštovanje dečjih prava osnovni preduslov za bezbrižno odrastanje.

Pravo učešća imaju deca sa teritorije Grada Sombora uzrasta od 7 do 15 godina. Kako bi svi imali jednake šanse na konkursu, određene su kategorije za učesnike:
– I kategorija – učenici od I do IV razreda
– II kategorija – učenici od V do VIII razreda

USLOVI:

-Priloženi radovi moraju biti samostalan dečji rad, crno-beli ili u boji, oslikani ili nacrtani bilo kojom tehnikom (olovka, bojice, flomasteri, tempere, vodene bojice i slično).
-Format radova: blok broj 5.
-Svaki učenik može učestvovati sa najviše dva rada. Grupni radovi se neće razmatrati .
-Na pozadini svakog rada potrebno je ispisati lične podatke (ime i prezime, škola, razred, kontakt telefon roditelja/staratelja). U slučaju da podaci nisu uneti rad neće biti razmatran od strane komisije.
-Originalni radovi se šalju na adresu Somborskog edukativnog centra (Stapaski put 16, Sombor) sa naznakom “Za likovni konkurs” ili se dostavljaju lično u prostorijama organizacije, radnim danima od 9 do 17h.
-Rok za dostavljanje radova: 16. novembar 2017. godine do 17h.

Radovi koji nisu u skladu sa uslovima i temom konkursa ili nisu dostavljeni do naznačenog roka neće se uzeti u razmatranje. Radovi se NE VRAĆAJU učenicima nego ostaju u zbirci Somborskog edukativnog centra. Organizator zadržava pravo da radove koristi za druge neprofitabilne izložbe, u dobrotvorne svrhe i da ih reprodukuje u štampanim ili elektronskim publikacijama.

Osnovni kriterijumi za odabir radova su kreativnost, originalnost i estetika. Za najkreativnije radove predviđene su nagrade. O dobitnicima nagrada odlučivaće tročlana komisija.

unicef mods ocisceno

Za dodatne informacije u vezi konkursa možete nas kontaktirati putem telefona 025/444-249 ili lično u prostorijama organizacije.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE