Održan trening „EduClash: Be Human, Know Your Rights“

Objavi SEC Sombor

U periodu od 11. do 15. jula u Somboru je održan prvi modul nacionalnog treninga za 25 edukatorki i edukatora o ljudskim pravima – “EduClash: Be Human, Know Your Rights”.

20160712_143455

Organizator treninga je Somborski edukativni centar u saradnji i uz finansijsku podršku Saveta Evrope. Trening su vodili Vojislava Tomić (trenerkinja Saveta Evrope) i Branislav Trudić (trener Somborskog edukativnog centra).

20160711_165857

Tokom ovog četvorodnevnog modula  učesnice i učesnici su stekli osnovna znanja i preispitali svoje vrednosti i uverenja u vezi sa ljudskim pravima, upoznali se sa Poveljom o obrazovanju o demokratiji i ljudskim pravima, kao i sa pokretom “No Hate Speech” koji je pokrenut od strane Saveta Evrope. Anca-Ruxandra Pandea (savetnica za obrazovanje Departmana za mlade Saveta Evrope) upoznala je učesnike sa strukturom i oblastima delovanja Saveta Evrope.

20160712_163533

Drugi modul obuke za edukatorke i edukatore o ljudskim pravima biće realizovan tokom avgusta i biće posvećen edukaciji vezanoj za pripremu i sticanje veština neophodnih za realizaciju aktivnosti kojima će se multiplikovati znanja o ljudskim pravima. Učesnice i učesnici, koje/i prođu obuku, imaće priliku da uz podršku projektnog tima u svojim lokalnim zajednicama realizuju aktivnosti u cilju edukacije о ljudskim pravima.

 

Kategorije: Vesti

TRANSLATE