Održana redovna skupština SEC-a

Objavi SEC Sombor

U ponedeljak 22. decembra, 2014. godine je u velikoj sali Skupštine grada Sombora održana redovna Skupština Somborskog edukativnog centra. Skupštini je prisustvovalo 30 punopravnih i više od 30 počasnih članova, kao i nekoliko predstavnika partnerskih organizacija i ustanova sa kojima SEC sarađuje.

Na Skupštini su podneti i usvojeni izveštaji Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja, a usvojen je i predlog novog Statuta. Skupština je potom izabrala Miroslava Jaminu za petog člana Upravnog odbora s obzirom da je dosadašnji predsednik Srđan Vlaškalić prethodno dao ostavku na članstvo u Upravnom odboru koji ga je kasnije imenovao za Izvršnog direktora. Upravni odbor je iz svojih redova za predsednika izabrao Dragana Nikodijevića, a za potpredsednicu Milicu Lugumerski.

Skupština je takođe verifikovala Strateški dokument organizacije za period do kraja 2016. godine, kao i Politiku zaštite dece i mladih u programima SEC-a koju je svaki član organizacije u obavezi da pročita.

Nakon radnog dela podeljeni su sertifikati učesnicima ovogodišnje prolećne i jesenje obuke volontera za program pomoći deci u učenju “Škola dobre volje”, kao i pohvalnice predstavnicima udruženja I neformalnih grupa mladih za realizaciju omladinskih projekata u okviru programa “Mladi su zakon” Ministarstva omladine I sporta čiji je SEC bio ovogodišnji resurs centar za Zapadnobački okrug. Nakon Skupštine upriličen je prijem i posluženje za sve prisutne u prostorijama Somborskog edukativnog centra.

Somborski edukativni centar je osnovan 2009. godine sa ciljem poboljšanja položaja dece, mladih I marginalizovanih grupa i broji 111 članova, od kojih je 49 punopravno sa pravom glasa. Više od dve trećine članova Skupštine i Upravnog odbora su mladi do 30 godina što SEC po Zakonu o mladima svrstava u udruženja mladih.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:

Sombor Njuz
Soinfo.org
UG Mrav
Radio Apatin
025 info

Kategorije: Vesti

TRANSLATE