Predstavnice SEC-a na konferenciji o ženskom preduzentištvu u Moldaviji

Objavi SEC Sombor

U periodu od 25-27. maja u glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu, održana je četvrta internacionalna konferencija o ženskom preduzetništvu “Women Entrepreneurs and Crafts Association Network Will Contribute to Open New Jobs, Including for Migrant”. Diskusija je bila fokusirana na probleme sa kojima se susreću žene preduzetnice, potencijalna rešenja tih problema i primere dobre prakse. Pored toga, učesnici su diskutovali o mogućnostima otvaranja novih radnih mesta uključujući i mogućnosti zapošljavanja migranata.

IMG_2845

U konferenciji su učestvovali Raisa Dogaru (zamenica direktora Nacionalne agencije za zapošljavanje Moldavije), Eugen Roșcovan (predsednik Asocijacije malih preduzetnika Moldavije), Daniela Morari (zamenica ministra spoljnih poslova Republike Moldavije), Raisa Scai (zamenica ministra za rad, socijalnu zaštitu i porodicu), Olga Poalelungi (direktorka Zavoda za migracije i azil Republike Moldavije), Valerii Colomiet (Ambasada Ukrajine u Republici Moldaviji) kao i Svetlana Țurcanu (Ministarstvo privrede Republike Moldavije, predsednica odseka za razvoj malih i srednjih preduzeća).

IMG_3127

Učesnici konferencije bili su i predstavnici organizacija civilnog društva iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Ukrajine, Srbije i Moldavije. Srbiju su ispred Somborskog edukativnog centra predstavljale Ružica Rakinić i Bojana Nešović koje su prezentovale položaj žena u Srbiji.

IMG_2908

Konferenciju je realizovalo udruženje “Business and Professional Women (BPW) Moldova” uz finansijsku podršku Central European Initiative.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE