NAJAVA DOGAĐAJA – PROMOCIJA VAКCINACIJE PROTIV КOVID -19 U  SOMBORU

Objavi Ivana Barać

U ponedeljak, 6. februara 2023., Somborski edukativni centar u saradnji sa Gradskim udruženjem penzionera i Domom zdravlja Sombor,  organizuje akciju promocije vakcinacije protiv kovid-19. 

U prostorijama Mesne zajednice Svetozar Miletić, sa početkom u 17h biće održana edukativna predavanja o vakcinaciji protiv kovid-19. Cilj je veći obuhvat vakcinacijom, prvenstveno osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima.

Predavanje i zdravstveno-vaspitni rad  će održati Slađana Deak, glavna sestra Doma zdravlja Sombor. Budući da je epidemija kovid-19 u toku, veoma je važno da se vakcinišemo i zaštitimo od težih oblika ove bolesti.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu i u prisustvu glavne sestre dobiju priliku da na licu mesta postave sva pitanja na koja su im potrebni odgovori. Nakon predavanja deo vremena posvetićemo razgovoru sa svim zainteresovanima kako bismo im pružili sve adekvatne informacije u oblasti vakcinacije. Posebno pozivamo starije i građane koji boluju od hroničnih bolesti!

Akcija  promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Somboru se organizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Asocijacija „Duga“, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije,  pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE