Održano finale muzičkog festivala „Mladi su muzika“

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar, u saradnji sa kancelarijama za mlade grada Sombora i opština Apatin i Vrbas, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovali su u Kafe-baru „Panonski mornar“ finale muzičkog festivala „Mladi su muzika“.

Velikom broju mladih, tokom četvoročasovnog programa, koji je protekao u odličnoj atmosferi, predstavila su se dva benda, a u revijalnom delu, tokom trajanja glasanja, Marčelo Raspa iz Italije.

Pobednika je odlučila publika, a prvo mesto, ubedljivom većinom glasova, pripalo je apatinskom heavy/thrash metal bendu Prototype Unleashed. Drugoplasirani je post/rock bend Invaders iz Vrbasa. Ova dva benda su, inače, odnela pobedu na polufinalnim takmičenjima održanim u svojim mestima.

SEC je oba benda nagradio vaučerima od po 5.000 i 3.000 dinara za potrebe nabavke muzičke opreme. Nagrade su uručili predsednik SEC-a Srđan Vlaškalić i koordinatori projekta iz apatinske i vrbaške opštine Veselin Mašić i Boris Jurošević.

Publika je glasanjem stekla pravo na poklon u skladu sa prevencijom HIV/AIDS-a, zahvaljujući Omladini JAZAS-a iz Novog Sada, koja je obezbedila prezervative, kao i učešće u nagradnoj igri, pa su, nakon proglašenja pobednika takmičenja, izvučena dva dobitnika karata za predstojeći NS Koncert godine u Novom Sadu.

V. M.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:

Radio Dunav
Radio Apatin

TRANSLATE