SEC sproveo humanitarnu akciju „Za lepši dečji san“

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar u proteklom periodu sprovodeo je humanitarnu akciju „Za lepši dečji san“. Namera nam je bila da se obnovi posteljina na dečjem odeljenju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru jer je prethodno utvrđeno da za tim postoji potreba.

Utvrđeno je da je potrebno 25 kompleta posteljina, a poziv građanima i građankama da doprinesu obezbeđivanju posteljina putem donacija za nabavku materijala objavili smo 21.07.2021. Pored toga, uputili smo poziv i zainteresovanim krojačima i krojačicama koji bi volonterski sašili posteljine od nabavljenog materijala.

Istog dana javili su nam se dobrovoljci iz firme Svet Posteljina sa željom da sprovođenju akcije daju svoj doprinos u vidu šivenja posteljina onda kada se nabavi sav potreban materijal.

Od momenta objavljivanja poziva javio nam se veliki broj zainteresovanih građana i građanki da doprinesu akciji, pa su u rekordnom roku, od jednog dana, prikupljena i potrebna sredstva za nabavku materijala. Nakon toga odabran je i odgovarajući materijal i dezen za posteljine koje će najmlađim sugrađanima, nadamo se omogućiti lepši san.

25 kompleta posteljina uručena su osoblju dečjeg odeljenja Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” 16.08.2021. U ime Somborskog edukativnog centra i svih onih koji su doprineli realizaciji ideje posteljine su dostavili Srđan Vlaškalić i Ivana Barać.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim građanima/kama koji su se zainteresovali za akciju i na bilo koji način doprineli ostvarenju cilja. Posebnu zahvalnost dugujemo sjajnoj ekipi iz Sveta Posteljina, na divnoj saradnji i brzoj rekaciji kada je reč o šivenju posteljina.

Pozivamo vas da pratite naš sajt i naloge na društvenim mrežama za slične humanitarne akcije čije sprovđenje planiramo u budućnosti!

SEC tim!

TRANSLATE