Poziv na obeležavanje Međunarodnog dana dečjih prava (Day of Pray and Action for Children) i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad decom

Objavi Ivana Barać

U petak, 19. novembra, sa početkom u 18 časova u holu Pedagoškog fakulteta u Somboru, Somborski edukativni centar, će u saradnji sa Pedagoškim fakultetom kroz nekoliko aktivnosti obeležiti Dan borbe protiv nasilja nad decom Međunarodni dan dečjih prava.

Program će započeti obraćanjem predstavnika SEC-a i Fakulteta, nakon čega sledi proglašenje nagrađenih i pohvaljenih radova dece učesnika našeg likovnog konkursa pod nazivom „Iskorak iz nasilja“.

Posetioci će imati priliku da pogledaju izbor dečjih radova pristiglih na likovni konkurs koji će biti izloženi u holu Pedagoškog fakulteta.

Osim pomenutog, Somborski edukativni centar, na ovaj dan započinje i tradicionalno prikupljanje slatkiša i školskog pribora u svrhu pravljenja novogodišnjih paketića. Svake godine, u ovkiru novogodišnjih praznika napravljeni paketići dele se deci iz ranjivih grupa. U cilju prikupljanja slatkiša i školskog pribora pozivamo sve posetioce izložbe da iste doniraju.

Aktivnosti koje realizujemo u sklopu obeležavanja ova dva značajna datuma podržane su od strane Grada Sombora i inicijativa Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE