Međunarodni skup na Pedagoškom fakultetu u Somboru „Promene u obrazovanju – 20 godina posle“

Objavi Ivana Barać

Proteklog vikenda, u periodu od 8. do 10. oktobra 2021. godine, održana je trodnevna konferencija pod nazivom „Promene u obrazovanju – 20 godina posle“. Događaj je organizovao Somborski edukativni centar u saradnji sa Pedagoškim fakultetom u Somboru na kojem je i priređen skup. Učesnike su na početku pozdravili prof. dr Mihael Antolović, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika Sombora, prof. dr Ivan Jerković, predsednik Društva psihologa Srbije, kao i Bjanka Damjanović i Srđan Vlaškalić iz Somborskog edukativnog centra.

Konferencija je okupila više od 30 učitelja koji su u periodu od 2001. do 2006. godine studirali na fakultetima u Osijeku, Puli, Bijeljini, Jagodini, Beogradu i Somboru i tokom školovanja bili učesnici međunarodnih projekata studentske saradnje koje su inicirali studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Tokom konferencije, predstavnici zemalja učesnica su se kroz polučasovna izlaganja osvrnuli na tadašnje međunarodne projekte i uticaj istih na razvoj njihovih karijera, kao i na hronologiju promena u obrazovanju koje su se dogodile u poslednjih 20 godina u njihovim državama. Tokom trodnevnog susreta učesnici su imali priliku da posete zgradu Županije i Narodno pozorište Sombor.

Treći dan konferencije bio je rezervisan za završne zaključke i planiranje novih međunarodnih projekata kroz koje će se podsticati saradnja relevantnih obrazovnih institucija u regionu, uključujući fakultete, škole i organizacije civilnog društva.

Podršku organizaciji konferencije pored Pedagoškog fakulteta u Somboru, pružili su i Dom učenika srednjih škola u Somboru i Grad Sombor.   

TRANSLATE