Poziv mladima za učešće na projektu “Sombor – grad mladih, razumevanja i podrške“

Objavi Ružica Rakinić

Somborski edukativni centar u okviru projekta “Sombor – grad mladih, razumevanja i podrške“ realizovaće dvomodularnu obuku vršnjačkih edukatora/ki iz redova mladih za vođenje radionica u cilju prevencije diskriminacije. 

Termin I modula je 26.-28.11, a termin II modula je 30.11.-02.12. 2023.godine. Pravo učešća u obuci imaju mladi 15-30 godina sa područja Grada Sombora (Sombor i okolna sela). I modul obuke realizovaće se u Vrbasu, a drugi u Novom Sadu.

Učesnici/e koji prođu obuku, imaće priliku da pored obuke, a uz podršku i mentorstvo omladinskih radnika/ca SEC-a, u parovima osmisle i održe radionice na temu prevencije diskriminacije.

Tokom prvog modula učesnici/e će imati priliku da steknu osnovna znanja i preispitaju svoje vrednosti i uverenja u vezi sa diskriminacijom i ljudskim pravima, a drugi modul će biti posvećen edukaciji u cilju pripreme i sticanja veština za realizaciju radionica.

Obuku i mentorstvo će sprovoditi trenerski par omladinskih radnika/ca SEC-a sertifikovanih od strane NAPOR asocijacije.

Za učesnike/ce su obezbeđeni obroci, osveženje, promo materijal, putni troškovi i troškovi smeštaja, kao i materijal za realizaciju radionica. Polaznicima/ama obuke koji/e budu prisutni na oba modula treninga odnosno na minimum 80% kompletnog treninga i uspešno realizuju praksu obezbeđeni su sertifikati.

Prijave se vrše putem online formulara.

Rok za prijave je 25. novembar do 23.59.

Projekat “Sombor – grad mladih, razumevanja i podrške” realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom i Udruženjem slepih Sombor uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE