SOB i SEC obeležili Međunarodni dan mladih

Objavi SEC Sombor

Međunarodni dan mladih, 12. avgust, tradicionalno je obeležen događajem „Muzika na točkovima“ i večernjim koncertima u sklopu manifestacije „Somborsko leto za mlade 2021“.

Obeležavanje Dana mladih započeto je jedinstvenim događajem „Muzika na točkovima“ u okviru kojeg je nastupao sastav United Noise. Pokretnu binu koja se kretala ulicama Sombora pratilo je nekoliko stotina građana od kojih su najveći broj bili mladi.

„Muzika na točkovima“ završena je oko 21h dolaskom kamiona na popularni Ćelavi trg.  Nakon toga zabava se preselila u Kabare. Ovde su prvo nastupili somborski bendovi Fusnote i Neozbiljni pesimisti. Nakon Neozbiljnih pesimista, nastupio je poznati splitski sastav TBF, a posle njih i elektropop sastav Nipplepeople.

U sklopu manifestacije učestvovala je i novosadska organizacija Prevent koja je predstavila projekat „Ne radi se čoveče”, kao i somborsko udruženje Humanizacija koji su postavili kontejnere za odlaganje limenki.

„Somborsko leto za mlade” održava se od 2009. godine na inicijativu omladinskih organizacija u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Sombora.  Manifestacija se održala pre svega zahvaljujući dobroj saradnji i  istrajnosti aktivista Somborskog omladinskog Boom-a i Somborskog edukativnog centra.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Somborski omladinski BOOM i Somborski edukativni centar, a finansijsku podršku pružili su Grad Sombor i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Podršku manifestaciji pružili su i brojne ustanove i preduzeća: Gradska biblioteka „Karlo Bjelicki“, JKP “Vodokanal“, HEINEKEN Srbija, Hotel Andrić, Sportski centar SOKO, JKP Čistoća, Narodno pozorište Sombor, a ogroman doprinos i podršku organizatorima pružili su mladi aktivisti Somborskog omladinskog Boom-a i Somborskog edukativnog centra. 

Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju svim navedenim ustanovama i preduzećima koji su podržali manifestaciju, kao i Policijskoj upravi Sombor, na odličnoj saradnji, naročito tokom planiranja i obezbeđivanja uslova za realizaciju „Muzike na točkovima“.

Rad Somborskog edukativnog centra je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE