Poziv za učešće na treningu o rodno zasnovanom nasilju – Menjaj pravila

Objavi SEC Sombor

Centar E8 i Somborski edukativni centar pozivaju sve zainteresovane mladiće uzrasta od 13 do 19 godina da se prijave za učešće na treningu za vršnjačke edukatore na teme rodno zasnovanog nasilja koji organizujemo od 24. do 26. oktobra 2014. u Studentskom domu „Dr Zoran Đinđić“ u Somboru.

Ovakvi treninzi predstavljaju interaktivne obuke koje se organizuju u neformalnom okruženju korišćenjem metoda vršnjačke edukacije. Trening se sastoji od edukativnih radionica koje se bave temama kao što su: rod i pol, rodne uloge, nasilje, seksualno nasilje, etiketiranje, moć i odnosi, izražavanje vlastitih osećanja i druge. Rigidne rodne uloge i društvene norme često idealizuju različite forme ponašanja koje dovode mlade u rizik, te je uvođenje rodnih uloga u pristup prevenciji nasilja među mladima važno jer pokazuje da je nasilno ponašanje stečeno i da se stoga može promeniti.

Trening traje 3 dana (24-26. oktobar), s tim što će se prvi dan raditi pola dana popodne, drugi dan- ceo dan, a trećeg dana će se raditi pola dana prepodne. Treneri Centra E8 će voditi trening, dok nakon treninga grupa učesnika će biti u prilici da postane deo „Budi Muško“ kluba na lokalu sa kojim će naš lokalni trener osmišljavati, planirati i realizovati javne akcije koje imaju za cilj dalje širenje i promovisanje naših osnovnih vrednosti, ideja i poruka o rodnoj ravnopravnosti i borbi protiv nasilja.

Za prijavljivanje: Ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresu, kontakt telefon i odgovor na pitanje „Zašto želiš da učestvuješ na ovom treningu?“, poslati na soeducentar@yahoo.com

Rok za prijavljivanje je četvrtak 23. oktobar 2014. godine. do 15 časova.

Obezbeđeni su obroci i osveženje za učesnike projekta.

Treninge za vršnjačke edukatore na lokalu organizuju Centar E8 i Somborski edukativni centar u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“ koji realizuje Centar E8 uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji. Projekat je deo programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“ koji zajednički sprovode UNICEF, UNDP i UN Women, a realizuje se u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „Škola bez nasilja“.

TRANSLATE