Održana obuka za vršnjačke edukatore/ke  u oblasti brige o mentalnom zdravlju mladih

Objavi SEC Sombor

U Somborskom edukativnom centru održana je dvomodularna obuka za vršnjačke edukatore/ke u oblasti brige o mentalnom zdravlju mladih. Obuka je realizovana u okviru projekta „Klub za mentalno zdravlje kao značajan segment omladinskog centra u Somboru”.

Mladi su tokom obuke stekli veštine i znanja koje se tiču radoničarskog rada koje će nakon obuke primeniti u praksi koja podrazumeva dalje informisanje njihovih vršnjaka o temi mentalnog zdravlja i aktivnostima koje se u Gradu Somboru u ovoj oblasti realizuju.

Za mlade je organizovana i studijska poseta Omladinskom savezu udruženja OPENS. Tokom posete učesnici obuke su mogli da čuju više o tome kako funkciniše neformalna mreža podrške mladima u oblasti mentalnog zdravlja „Sazvežđe“, kao i da podele svoja iskustva i potrebe kada je reč o osnivanju Kluba za mentalno zdravlje u Somboru.

Projekat „Klub za mentalno zdravlje kao značajan segment omladinskog centra u Somboru” realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Omladinskim savezom udruženja „OPENS”  uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.

Kategorije: Vesti

TRANSLATE