Održan jesenji modul obuke „Škola dobra volje – volonter/ka deci na usluzi“

Objavi SEC Sombor

Trodnevni jesenji modul obuke volontera/ki za učešće u dugogodišnjem volonterskom programu podrške deci u učenju „Škola dobre volje – volonter/ka deci na usluzi“ koji sprovodi Somborski edukativni centar održan je od 31. oktobra do 02. novembra 2014. godine u Studentskom domu „Dr Zoran Đinđić“ u Somboru.

Obuku su realizovale trenerkinje Somborskog edukativnog centra; Bojana Nešović, Milica Lugumerski i Ivana Damjanović, koje su novim volonterima/kama prenele dosadašnja iskustva i izazove koji ih očekuju u budućem radu sa decom. Više od 15 volontera/ki je dobilo osnovno znanje o volonterizmu, inkluziji i politici zaštite dece i mladih koju u svom radu neguje Somborski edukativni centar.

Na ovaj način organizacija je ponovo povećala kapacitete za potrebe pomoći ranjivoj grupi dece u učenju i savladavanju nastavnog gradiva te pozivamo roditelje, staratelje, hranitelje da nam se obrate ukoliko je njihovom detetu potreban ovakav vid podrške od strane naših volontera/ki.

Telefon koordinatorke volontera/ki za pomoć deci u učenju je 062 875 0901.

Ove godine uz Grad Sombor, značajnu finansijsku podršku realizaciji projekta „Škola dobre volje – volonter/ka deci na usluzi“ pruža Ambasada Kraljevine Norveške u Republici Srbiji, kao i Arigatou International.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:

Sombor njuz
Soinfo
Sombor.TV
Somborske novine

TRANSLATE