SEC I FONDACIJA BFPE – POZIV PREDSTAVNICIMA OCD NA JEDNODNEVNI TRENING O UKLJUČIVANJU GRAĐANA U PROCESE DONOŠENJA ODLUKA

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar poziva predstavnike, članove i aktiviste organizacija civilnog društva sa teritorije Grada Sombora, da se prijave za učešće na jednodnevnom treningu na temu uključivanja građana u procese donošenja odluka koji će biti realizovan u Somboru, 03.03.2022. (četvrtak) u periodu od 15 do 18 časova u prostorijama Somborskog edukativnog centra, Staparski put 16.

Trening se realizuje u sklopu projekta „Jačanje parlamentarne demokratije i inkluzivnog političkog dijaloga“ koji realizuje Fondacija BFPE iz Beograda, što je nastavak dosadašnje podrške Narodnoj skupštini Republike Srbije, kao  i lokalnim skupštinama. Projekat se pre svega fokusira na politički dijalog, transparentnost i rodnu ravnopravnost jer ovo su temeljne komponente demokratskog sistema koje treba unaprediti kako bi Srbija nastavila da napreduje u postizanju efikasnosti svog sistema upravljanja.

Konkretno, ovo će biti urađeno održavanjem i širenjem prostora za politički dijalog i podrškom opredeljenju skupština da budu transparentnije, kao i većim angažovanjem građana.

Trening u Somboru je jedan od tri treninga za lokalne organizacije civilnog društva u Srbiji, koji se organizuju kako bi se sa predstavnicima istih razgovaralo o uključivanju građana u procese donošenja odluka i mapirali glavni izazovi i problemi sa kojima se suočavaju građani u svojim lokalnim zajednicama.

Prijava za trening u Somboru se vrši slanjem mejla na soeducentar@yahoo.com  sa naslovom Trening za lokalne organizacije civilnog društva. Potrebno je poslati ime i prezime, naziv organizacije ispred koje se prijavljujete, kao i poziciju u organizaciji.

            Agendu treninga možete videti ispod teksta.

TRANSLATE