Ivana Barać

PREDSEDNICA UPRAVNOG ODBORA

Obuka „Škola dobre volje” 2014. godine bio je Ivanin prvi korak u svet neformalnog obrazovanja. Kroz volontiranje u SEC-u spoznala je da je njen životni poziv rad sa decom, pa je zbog toga i odlučila da upiše studije pedagogije u Novom Sadu, koje je 2018. godine i završila. Od svog dolaska u SEC pa do sada upoznala je čari volontiranja, držanja radionica, treninga, rada sa decom i mladima.

Zalaže se za inkluzivno, jednako obrazovanje za sve jer smatra da svako zaslužuje iste prilike za učenje. Rad sa decom i mladima je motiviše da se konstantno usavršava i uči nove stvari. Kreativnosti i novih ideja joj nikad ne ponestaje. Ne može da zamisli svoj život bez Somborskog edukativnog centra, njegovih članova, volontera i korisnika jer smatra da je dolazak u ovu organizaciju jedan od ključnih momenata u njenom životu. Nema previše slobodnog vremena, ali trudi se da nađe vremena i uživa u šolji dobre kafe i knjizi, druženju sa prijateljima i dugim šetnjama.

Ivana ne odustaje lako i ume da nađe izlaz i iz najkomplikovanijih i najtežih situacija. Voli da priča, da daje savete i da pomaže drugima kad god može. Ponekad ume da bude tvrdoglava, ali zna kako da prihvati argumentovana obrazloženja i mišljenja drugačija od njenog.

SEC je njena druga kuća, tamo se oseća potpuno slobodno i ispunjeno. Ubeđena je da baš zbog toga i dalje sa istim entuzijazmom odlazi tamo, spremna za nove izazove. Želi da proputuje ceo svet, ali svoju budućnost vidi u Somboru i veruje da je ovo jedino mesto gde može da se skrasi.

TRANSLATE