СЕЦ један од учесника Програмa доделе донације за акционе пројекте у области права детета

Objavi SEC Sombor

Ужички центар за права детета (УЦПД) реализовао је у Београду дводневне иницијалне састанке са организацијама цивилног друштва које раде са децом и за децу, подржаним у оквиру Програмa доделе донације за акционе пројекте у области права детета. Међу подржаним организацијама је и Сомборски едукативни центар. СЕЦ ће кроз овај програм спровести пројекат „Школа добре воље – волонтер/ка на услузи деци“.

Осим СЕЦ-а пројектом су подржане и организације Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом MDRI-S из Београда, пројекат Усклађивање са стандардима: унапређење права деце са инвалидитетом; Креативни погон из Новог Сада, пројекат Кроз уметност циркуса до права детета; Центар за унапређење менталног здравља – ЦеУМ из Ужица, пројекат Превенцијом до бољег менталног здравља за младе; Удружење за помоћ особама са аутизмом Бази Мили из Лајковца, пројекат Педагошки асистент за децу са сметњама у развоју – обавезно занимање у инклузивној школи.

Активности се реализују у оквиру трогодишњег пројекта „Права детета су људска права“ кога спроводи Ужички центар за права детета уз подршку Европске уније, а у циљу унапређења и заштите људских и дечјих права у Србији.

Kategorije: Vesti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

TRANSLATE