Pozivamo mlade da se prijave u Omladinski klub

Objavi SEC Sombor

Somborski edukativni centar poziva mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa teritorije Grada Sombora da se prijave za učešće u Omladinskom klubu koji će pomoći mladima da unaprede socijalne veštine i osnaže se u zastupanju svoja prava u lokalnim zajednicama.

Učešće u programu je besplatno. Program je pre svega namenjen mladima iz socijalno ugroženih kategorija – mladi iz sistema alternativne nege (institucije za decu i mlade, hraniteljske porodice) koji se pripremaju za samostalnost, mladi koji su napustili alternativnu negu, mladi Romi sa smanjenom zapošljivošću, mladi iz porodica sa socio-ekonomskim teškoćama, mladi koji nisu u sistemu obrazovanja, obuke ili zaposlenja, ali i mladima iz opšte populacije.

Mladi će biti uključeni u rad Omladinskog kluba kroz serijal od 12 radionica na kojima se bavimo različitim temama (samopouzdanje, osamostaljivanje, obrazovanje, zapošljavanje, planovi za budućnost…) na kreativne načine prilagođene svakom članu grupe.

Prva radionica u okviru programa održaće se prve nedelje jula u terminu dogovorenom sa grupom. Svi/e prijavljeni/e učesnici/e će nakon prijave dobiti informacije o terminu i mestu održavanja prve radionice.

Rok za prijave je 26. jun do 17:00. Za prijavu je potrebno popuniti formular koji se nalazi na sledećem linku: 

https://forms.gle/SkTH5Fmxf45cPaEt9

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete nam pisati na mejl soeducentar@yahoo.com ili nas kontaktirati putem društvenih mreža.

Ove aktivnosti sprovode se u okviru regionalnog projekta „Jaki mladi – nove perspektive”. Projekat realizuju Fondacija SOS Dečija sela Srbija u partnerstvu sa pet lokalnih organizacija iz Srbije, među kojima je i Somborski edukativni centar. Projekat finansiraju Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Fondacija Herman Gmajner (Hermann –  Gmeiner Fonds Deutchland e.V).

Kategorije: Vesti

TRANSLATE