Poziv mladima za učešće u obuci za vršnjačke edukatore/ke za prevenciju diskriminacije

Objavi Ivana Barać

Somborski edukativni centar u okviru projekta “Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru” realizovaće dvomodularnu obuku vršnjačkih edukatora/ki iz redova mladih za vođenje radionica u cilju prevencije diskriminacije. Termin I modula je 15 – 17. oktobar, a termin II modula je 29 – 31. oktobra 2021.godine. Pravo učešća u obuci imaju mladi 15-30 godina sa područja Grada Sombora (Sombor i okolna sela).

Učesnici/e koji prođu obuku, imaće priliku da pored obuke, a uz podršku i mentorstvo omladinskih radnika/ca SEC-a, u parovima osmisle i održe radionice na temu prevencije diskriminacije.

Tokom prvog modula učesnici/e će imati priliku da steknu osnovna znanja i preispitaju svoje vrednosti i uverenja u vezi sa diskriminacijom i ljudskim pravima, a drugi modul će biti posvećen edukaciji u cilju pripreme i sticanja veština za realizaciju radionica.

Obuku i mentorstvo će sprovoditi trenerski par omladinskih radnika/ca SEC-a sertifikovanih od strane NAPOR asocijacije.

Za učesnike/ce su obezbeđeni obroci, osveženje, majice, promo materijal, maske i dezinfekciona sredstva kao i materijal za realizaciju radionica. Polaznicima/ama obuke koji/e budu prisutni na oba modula treninga odnosno na minimum 80% kompletnog treninga i uspešno realizuju praksu obezbeđeni su sertifikati.

Prijave se vrše putem „online“ formulara. Rok za prijave je 13. oktobar do 23:59, a odgovor u vezi sa prijavom, primljeni učesnici/e će dobiti 14. oktobra.

Realizacija svih aktivnosti sprovodiće se uz poštovanje propisanih mera prevencije korona virusa.

Projekat „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru“ realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, Centrom za individualni razvoj i unapređenje društva – PSIHOZON, Opštinskim odborom Pokreta gorana Sombor, Udruzenjem Slepih Sombor uz finansijsku podršku Ministarstva Omladine i Sporta.

Napomena: Kada završite sa popunjavanjem formulara kliknite na dugme “pošalji”. Nakon toga će vam pisati da je odgovor zabeležen, što znači da smo primili vašu prijavu. Nema potrebe da više puta popunjavate formular.

TRANSLATE