Akcije SEC-a povodom Меđunarodnog dana dečjih prava

Objavi SEC Sombor

U sredu 20. Novembra povodom Međunarodnog dana dečjih prava, aktivisti Somborskog edukativnog centra, sproveli su uličnu akciju u cilju afirmacije dečjih prava. Oko deset aktivista SEC-a upoznavalo je građane o besplatnim programima za decu u SEC-u, a više desetina njih je pristalo da se slika sa parolom odabranog dečijeg prava i na taj način doprinese promociji istih.

U popodnevnim satima u OŠ „Avram Mrazović“ u Somboru pred više od 100 đaka, priređeno je drugo izvođenje nove predstave dečje dramske sekcije SEC-a pod nazivom „Mikin sokak“. 

DSC04002

Aktivnosti SEC-a podržao je Arigatou International u okviru globalne inicijative „World Day of Prayer and Action for Children“ u okviru koje se u toku jučerašnjeg dana u još 22 države širom sveta sinhronizovano organizovalo 70 aktivnosti za decu.

Učestali problemi u vezi sa nasiljem nad decom i nasiljem od strane dece rezultat su neaktivnosti države po pitanju stvaranja sigurnog okruženja za decu i to u proteklih više od dvadeset godina uključujući i aktuelan loš i nereformisan obrazovni sistem. Apelujemo na nadležne da se konačno posvete ovim pitanjima i da u rešavanje problema uključe civilni sektor koji je sa svojim resursima veoma značajan za sprovođenje tog procesa.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici.

Mediji:

Soinfo.org

TRANSLATE