Milica Lugumerski

        Omladinska radnica

Završila osnovne i master studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Sebe je zamišljala kao kliničkog psihologa, ali je susret sa Somborskim edukativnim centrom krajem 2012. godine značajno promenio njen životni pravac. Od kraja 2013. godine ima ulogu omladinske radnice u SEC-u za šta je stekla i sertifikat Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR, a krajem 2014. izabrana je za potpredsednicu organizacije.

Svoju energiju i entuzijazam usmerava na edukovanje i motivisanje mladih da samostalno donose odluke, iniciraju, pokreću i veruju u sebe kao što ona veruje u njih. Realizatorka je radionica i treninga na različite teme, a najčešće su to volonterizam i aktivizam mladih, prevencija vršnjačkog nasilja, komunikacijske veštine i zapošljivost mladih.

Najglasniji deo tima, pričljiva, uporna, posvećena, snalažljiva. Na promene se brzo i lako adaptira, ne voli da je sputavaju niti ubrzavaju, sama diktira svoj tempo i voli da ide korak po korak. U težnji za perfekcijom, često ume da bude izrazito samokritična i kritična, ali i velika podrška ljudima sa kojima radi. Voli svoj tim i prijateljsku atmosferu koja vlada u njemu – ubeđena je da je to i najveća snaga SEC-a.

U životu voli da spaja lepo sa korisnim, hedonista je, veliki gurman i veruje da ako voliš svoj posao nikad u životu nećeš morati da radiš. Najbolje se razvija tamo gde može da pusti svoj koren.

Facebook  |  LinkedIn

Leave a Reply

Translate »