Partnerstva na međunarodnim projektima unapređenja zapošljivosti i rodne ravnopravnosti mladih

Somborski edukativni centar je u proteklih mesec dana sklopio ugovore o partnerstvu na dva međunarodna projekta u okviru Erasmus plus programa.

4

Najpre je u periodu od 26-28. januara u Sofiji (Bugarska) održan prvi sastanak u okviru projekta „Gender out of the Box“ čiji je nosilac organizacija Women Towards Integration” iz Tirane (Albanija) uz partnerske organizacije iz Bugarske, Italije, Španije, Grčke,Rumunije, Kosova, Severne Makedonije i Srbije (SEC). Projekat se bavi osnaživanjem mladih i omladinskih radnika za pitanja koja se tiču rodne ravnopravnosti što će biti realizovano kroz treninge, seminare i radionice u kojima je planirano da učestvuje do 50 mladih iz svake od partnerskih zemalja.

3

Potom je tokom proteklog vikenda, od 22-25. februara u Prištini održan prvi sastanak u okviru projekta Entrepreneurial Mindset through Social Innovation in Youth Work” čiji je nosilac organizacije “THY” iz Prizrena uz partnerske organizacije iz Bugarske, Rumunije, Albanije, Turske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije (SEC). Ovaj projekat se bavi unapređenjem zapošljivosti kod mladih putem socijalnih inovacija u omladinskom radu. U narednih godinu dana će u okviru ovog projekta biti realizovano nekolko događaja (seminari, treninzi, radionice, konferencija…) u kojima će priliku da uzme učešća imati više od 1000 mladih iz partnerskih zemalja.

2

Na oba sastanka, prisusustvovao je Srđan Vlaškalić, izvršni direktor Somborskog edukativnog centra koji je potpisao ugovore sa predstavnicima obe organizacije nosilaca navedenih projekata.

Podelite vest sa svojim prijateljima Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Translate »